Nieuw kunstgebit

Na verloop van tijd kan het nodig zijn uw volledige (kunst)gebit te vervangen. Vaak wordt dit om de 5 jaar vergoed door de zorgverzekeraar. Na het intakegesprek ontvangt u een begroting. Zodra u deze heeft goedgekeurd en u in aanmerking komt voor een nieuwe prothese gaan we aan de slag.

Samen zorgen we ervoor dat uw nieuwe prothese helemaal aan uw wensen voldoet. Denk hierbij aan de kleur en stand van de tanden.

Gedeeltelijke prothese of frameprothese

Met een gedeeltelijke prothese of frameprothese wordt niet het hele gebit vervangen, maar slechts één of een aantal tanden of kiezen.
Voor een gedeeltelijke prothese werkt MondPro nauw samen met uw tandarts. U heeft een verwijzing nodig van de tandarts. De tandarts moet vaststellen dat het gedeeltelijke kunstgebit de eigen tanden en kiezen niet zal belasten. Als u geen tandarts heeft kan MondPro dit voor u verzorgen.

Klikgebit of implantaten

Draagt u al lang een kunstgebit? Misschien gaat uw gebitsprothese dan wel steeds losser zitten. Dat komt doordat de onderkaak steeds verder slinkt. Als een normaal kunstgebit niet (meer) het gewenste resultaat biedt, kunnen implantaten (oftewel een klikgebit) uitkomst bieden.
Een implantaat is een kunstwortel, een soort schroefje van zuiver titanium (een materiaal dat door het lichaam goed wordt geaccepteerd). Het implantaat wordt in de kaak geplaatst op de plek waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Het nieuwe kunstgebit wordt op de implantaten bevestigd zodat deze weer goed vast zit.
Als u al implantaten heeft kan hier ook een nieuwe prothese op gemaakt worden.

MondPro werkt hierbij samen met een tandarts-implantoloog. De tandprotheticus zorgt voor het aanmeten van de prothese; de tandarts-implantoloog brengt de implantaten aan in de kaak.

Immediaat prothese

Om allerlei redenen kunt u uw tanden en kiezen verliezen, voordat de laatste tanden en kiezen worden getrokken is het gebruikelijk dat er eerst een tijdelijke immediaat prothese, oftewel een noodprothese, wordt gemaakt. U loopt dus nooit zonder tanden. Als de wonden zijn genezen moet de prothese worden opgevuld; in sommige gevallen moet er een geheel nieuwe prothese worden gemaakt.
We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Denk hierbij aan de kleur en stand van de tanden.

Reparaties en rebasingen

Indien uw kunstgebit kapot is, kunt u deze bij MondPro aanleveren. Wij zorgen ervoor dat uw kunstgebit weer even stralend wordt als voorheen.

Trekken van tanden en kiezen

Voor het trekken van tanden en kiezen verwijzen we u door naar uw eigen tandarts of naar een tandarts waar wij mee samen werken. Na het trekken van uw tanden en kiezen plaatst de tandarts meteen de prothese.

Nazorg

U zult in het begin flink moeten wennen aan de nieuwe gebitsprothese. In het begin kunt u wat moeite hebben met kauwen of praten. Ook kunt u een gevoel van een vollere mond krijgen en kunnen er zelfs blaasjes en drukplekjes ontstaan. Wanneer u een immediaat prothese heeft kan het ook voorkomen dat door het slinken en genezen van de kaak de prothese te ruim komt te zitten en drukplekken geeft. Daarom is goede nazorg belangrijk. Indien u last heeft neem dan contact op, dan passen wij zo spoedig mogelijk de prothese aan.