Immediaatprothese

Om allerlei redenen kunt u uw tanden en kiezen verliezen, voordat de laatste tanden en kiezen worden getrokken is het gebruikelijk dat er eerst een tijdelijke immediaatprothese wordt gemaakt. Een immediaatprothese wordt ook wel een noodprothese genoemd.

Uw eerste kunstgebit

Voor het trekken van tanden en kiezen verwijzen we u door naar uw eigen tandarts of naar een tandarts waar wij mee samen werken. Na het trekken van uw tanden en kiezen plaatst de tandarts meteen de prothese. De volgende dag komt u weer bij ons terecht voor de 24-uurs nacontrole. Daar doet de tandprotheticus voor het eerst uw noodprothese uit, dit kan vervelend voelen.

Daarna wordt de noodprothese gecontroleerd en eventueel aangepast. Vanaf nu mag u na iedere maaltijd de prothese uit doen om te spoelen.

Na het trekken van de tanden en kiezen slinkt uw kaak heel hard, er zal dan veel ruimte ontstaan tussen de kaak en de prothese, waardoor uw prothese los gaat zitten. Dit kunnen we verhelpen door na een paar weken de prothese op te vullen.

U zult in het begin flink moeten wennen aan de immediaatprothese. In het begin kunt u moeite hebben met kauwen of praten. Ook kunt u een gevoel van een vollere mond krijgen en kunnen er zelfs blaasjes en drukplekjes ontstaan. Daarom is goede nazorg belangrijk. Indien u last heeft neem dan contact op, dan passen wij zo spoedig mogelijk de prothese aan.