Klikgebit

Draagt u al lang een kunstgebit? Misschien gaat uw gebitsprothese dan wel steeds losser zitten. Dat komt doordat de onderkaak steeds verder slinkt. Als een normaal kunstgebit niet (meer) het gewenste resultaat biedt, kan een gebitsprothese op implantaten (oftewel een klikgebit) uitkomst bieden.

Een kunstgebit op implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, een soort schroefje van zuiver titanium (een materiaal dat door het lichaam goed wordt geaccepteerd). Het implantaat wordt in de kaak geplaatst op de plek waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Het nieuwe kunstgebit wordt op de implantaten bevestigd zodat deze weer goed vast zit. Als u al implantaten heeft kan hier ook een nieuwe prothese op gemaakt worden.

Voor het aanbrengen van de implantaten verwijzen wij u door naar een implantoloog. De implantoloog zal bij uw zorgverzekeraar de behandeling aanvragen om deze te plaatsen. MondPro heeft een nauwe samenwerking met een implantologie Odijk in het gezondheidscentrum.

De implantoloog brengt de implantaten aan in de kaak en MondPro zorgt voor het aanmeten van de prothese. Na het plaatsen van de prothese op implantaten is het heel belangrijk om de implantaten in uw mond goed te verzorgen. U krijgt dan een afspraak bij de mondhygiënist voor de “0-meting” en instructies om uw implantaten goed te verzorgen. Het is heel belangrijk om ieder jaar een afspraak te maken voor het controleren van uw prothese en implantaten.