Partiële of frame- prothese

Soms kan het zijn dat u een aantal tanden of kiezen mist. Maar uw overige tanden en kiezen zijn nog gezond en sterk, dan adviseren we u om gedeeltelijke prothese te nemen in plaats van een volledige. Met een partiële prothese of frameprothese wordt niet het hele gebit vervangen, maar slechts één of een aantal tanden of kiezen.

Wat is dan het verschil tussen een partiële prothese en een frameprothese?

Een frameprothese hangt met haakjes aan uw tanden of kiezen en blijft zo op zijn plek, op deze manier wordt de kaak minder belast en zal deze minder hard slinken. Dit kan alleen als uw eigen tanden gezond genoeg zijn om de haakjes omheen te laten klemmen.

Een partiële prothese zit zonder haakjes in uw mond, maar wordt doormiddel van een grote kunststof plaat en speeksel in uw mond op zijn plaats gehouden.

Voor een partiële of frame- prothese werkt MondPro nauw samen met uw tandarts. U heeft een verwijzing nodig van de tandarts. De tandarts moet vaststellen dat het gedeeltelijke kunstgebit de eigen tanden en kiezen niet zal belasten. Als u geen tandarts heeft kunnen we u doorverwijzen naar een tandarts waarmee wij een samenwerking hebben.